گاهی رباط مچ پا دچار کشیدگی می شود که ناشی از پیچ خوردن پا هنگام راه رفتن است. این پیچ خوردگی موجب می گردد تا رباط های جانبی در اطراف مچ پا به خصوص در قسمت خارجی آن، تحت کشش بیش از حد تحملشان قرار گیرند.
در این حالت تارهای تشکیل دهنده رباط پاره می شوند. گاهی اوقات این پارگی ها خفیف بوده و می توان آن را با قوزک بند بست و با همین روش، درمان پارگی رباط مچ پا را انجام داد. ولی در مواردی که شدت کشیدگی زیاد است ترجیح داده می شود که مچ پا به مدت سه هفته با گچ گیری بی حرکت شود.
وسیله ای درمانی از گروه مچ بند های طبی پا می باشد که محدودیت نسبی در حرکات مچ پا ایجاد می کند. همچنین با جلوگیری از چرخش مچ پا به دو طرف حین انجام فعالیت، مانع از وارد شدن صدمه یا آسیب بیشتر به قوزک می شود. این محصول انواع مختلفی دارد که تفاوت آنها در سطح حمایتی است که ارائه میدهند؛ قوزک بند های آتل دار، تسمه ای، کشی بند دار، سفت (ثابت کننده) و...
فواید استفاده از قوزک بند در هنگام رخداد این موارد دیده می شود:
1. در رفتگی مچ پا
2. ارتریت و بی ثباتی قوزک پا
3. کشیدگی مزمن لیگامانهای قوزک
4. ضعف قوزک پا
5. خستگی عضلات ناحیه مچ پا
قوزک بند طبی معمولا بندهای کشسانی دارد که قابل تنظیم اند و فیتینگ راحت دارند؛ همچنین ثبات در حین فعالیت را تضمین می کنند. معمولا از جنس نئوپرن است و در سایز های گوناگون تولید می شود. فنرها یا آتل های موجود روی آن در ساپورت بیشتر قوزک و مفصل مچ پا موثرند. این وسیله برای قوزکهای ضعیف یا آسیب دیده کمپرس فراهم و کمک می کند سریع تر درمان شود.
قبل از انتخاب محصول باید بدانید که دقیقا به چه نوعی از آن نیاز دارید و سایز شما چیست. قوزک بند ها سایز های مختلفی دارند که فقط درصورتی که اندازه تان باشد می تواند به شما کمک کنند.
اگر پوست حساسی دارید به مواد سازنده و جنس پارچه آن دقت بفرمایید تا باعث بروز حساسیت نشود.
قوزک بندی را انتخاب کنید که پزشکتان تجویز کرده. چنانچه بودجه کافی نداشتید و به دنبال جایگزین برای آن بودید، باز هم از پزشک خود مشورت بگیرید تا خطر وقوع آسیب های جدی تر شما را تهدید نکند.