خار پاشنه پا، برآمدگی استخوانی است که می تواند در قسمت کف پای یک فرد ایجاد شود. همچنین به عنوان چرخش آهکی و یا استيوفیت شناخته می شود. برآمدگی پاشنه پا از زیر پاشنه به سمت قوس(وسط پا) امتداد دارد که پزشک ممکن است این بیماری را سندرم خار پاشنه عنوان کند. این سندرم به طور معمول باعث ایجاد درد در کف پا، در نزدیکــــی پاشنه پا می شود. درد معمولا در بعد از بیدارشدن از خواب، بدترین حالت را دارد؛ همچنین بعد از ایستادن طولانی و بعد از ورزش (نه هنگام ورزش) نیز بیشتر است. درمان این سندرم بعد از تشخیص، معمولا کفی طبی خاصی هست که کفـی خـارپاشنه نام دارد.
از تجهیزات پزشکی است که برای درمان و رفع خارپاشنه بسیار مناسب می باشد. درد پاشنه ناشی از فشار نامتناسب وزن بدن روی استخوان پا را از بین می برد. از انتقال ضربه مستقیم از پاشنه به زانو و کمر در هنگام فعالیت ورزشی جلوگیری می کند.
سیلیکونی (پوشش پاشنه پا): این کفی قابل شستشو و با الاستیسیته بالا است. مانع از وارد آمدن فشار به ناحیه خار پاشنه با انجام آفلودینگ وزن بدن در محل حفرۀ توخالی می شود و به دلیل وجود قاب در گرداگرد پد از اصطکاک ناحیه پشت پا با دیواره داخلی کفش جلو گیری می کند. این نوع کفی به خاطر اندازه کوچکی که دارد، قابل استفاده در همه کفش ها می باشد. عده ای هنگام استفاده از آن، می بینند که کفی از پای آن ها در می آید؛ این مشکل زمانی ایجاد می شود که کفی خریداری شده سایز و اندازه پای فرد نباشد؛ بنابراین هنگام خرید، دقت کافی داشته باشید.
کفی پی یو (PU): این کفی ها برعکس کفی های سیلیکونی در گرداگرد پاشنه پا، قاب ندارند و بیشتر مخصوص ایده آل کردن و استاندارد ساختنِ کفِ کفش های نامناسب استفاده می شود. دارای زیره پی یو انتی باکتریال و معمولا رویه چرم می باشند. ضخامت این کفی ها معمولا حدود 2 سانتی متر است که برای کاهش فشار وزن بدن در ناحیه پاشنه بسیار مناسب است.
1. افراد بالای 45 سال
2. ورزشکاران ورزش هایی که فشار زیادی به کف پا وارد می کنند؛ مثل دویدن طولانی، باله و ...
3. افرادی که مشکلاتی مثل صافی کف پا، گودی بیش از حد پا و ... دارند
4. افراد چاق
5. شاغلینی که طولانی مدت می ایستند مثل معلمان، کارگران و ...
6. افرادی که کفش غیر استاندارد می پوشند و زیاد راه می روند