محققان با بررسی بر روی مغز افراد دریافتند که تحصیلات و مطالعه می تواند از بروز آلزایمر جلوگیری کند به طوری که هر یک سال تحصیل بیشتر ، خطر توسعه زوال عقل را تا 11% کاهش می دهد.به گفته دانشمندان ، برای مبارزه با آلزایمر در دوران پیری ، تشویق هرچه بیشتر کودکان در دهه های اول زندگی است. همچنین ، مطالعه ، استرس را کاهش داده ، کارکرد مغز را تقویت کرده و دایره لغات را افزایش می دهد. افراد کتاب خوان از سلامت جسمی بیشتری برخوردار بوده و خلاقیت بیشتری دارند. علاوه بر موارد ذکر شده ، خواندن کتاب با صدای بلند ، روابط شما با کودکتان را تقویت می کند.
در این مقاله ترفندهای دیگری برای پیشگیری از آلزایمر آورده شده که با انجام دادن این کارها می توانید روند ابتلا به این بیماری را در دوران پیری متوقف کرده و یا حداقل به تاخیر بیندازید.
* 10 ترفند برای پیشگیری از آلزایمر
1- یک عکس خانوادگی را با دقت نگاه کنید و سپس چشمان خود را ببندید و برای خود تمام جزئیات آن را مجسم و توصیف کنید.
2- در آسانسور ، با چشمان بسته دکمه طبقه مورد نظرتان را فشار دهید.
3- ساعت مچی خود را به دست مخالف ببندید ، مثلا اگر عادت دارید به دست چپ ساعت مچی ببندید از این به بعد ، به دست راست خود ببندید. همین کار را می توانید در مورد مسواک زدن امتحان کنید.
4- به جای نگاه کردن به غذا و پی بردن به نام غذا ، از حس بویایی و چشایی خود کمک بگیرید. یکی از تمرین های خوب برای تقویت حافظه ، حدس زدن است.
5- با صدای بلند بخوانید و بنویسید. صدای خود را تغییر داده و به جای شخصیت های دیگر صحبت کنید.
6- باغبانی کردن یکی دیگر از مواردی است که به تمرکز و تقویت حافظه بسیار کمک می کند.
7- در هنگام تماشای تلویزیون و یا گوش دادن به صحبت های دیگران ، با دقت و با تمام وجود به صحبت های او گوش دهید زیرا در غیر این صورت ، ذهن شما در جای دیگری سیر خواهدکرد.
8- بازی های دسته جمعی مثل حل معما و چیستان ، حل جدول و ... می تواند ذهن را فعال کند. هر فعالیتی که باعث شادی و نشاط شود نیز مفید است.
9- گاهی اوقات در منزل و مکان های بی خطر ، با چشمان بسته کار کنید.
10- در آخر باید بگوییم تکرار ، تکرار ، تکرار
به عنوان مثال شعر ، داستان ، شماره تماس و آدرس و ... با تکرار است که در ذهن می ماند و ملکه ذهن خواهد شد.