ایران دارونت، داروخانه آنلاین

موارد مصرف شیر خشک

موارد مصرف شیر خشک

سلام عزیزان وقت بخیر اگر میخواهید بدونید که شیر خشک ها چی هستند و در چه مواردی باید از شیر خشک ها استفاده کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

شیرخشک چیست؟

شیر خشک ها  تلاشی هستند بعنوان جایگزین برای شیر مادر با این تفاوت اصلی که فاقد هموگلوبین و در واقع مواد حفاظتی بدن در مقابل بعضی از بیماریها هستند، فاقد سلول های زنده ایمنی هستند که بتوانند نقش فعالی در دستگاه گوارش نوزاد و بعد در ایمنی نوزاد ایفا کنند با این دو تفاوت اصلی، شیر خشک ها در واقع بعنوان یک جایگزین برای شیر مادر به نوزاده داده میشود با تفاوتی گاها بسیار متفاوتی از شیر مادر به این خاطر که در زمینه پروتئین ممکنه در واقع دارای پروتئین بزرگ و با جذب و هضم سختتر در دستگاه گوارش هستند نسبت به پروتئین ها.

اگر چه سعی شده شبیه به شیر مادر باشد. در بعضی موارد از نظر قند،که قند شیر که در واقع در جذب کلسیم و آهن نقش دارند هم گاها تفاوتی هایی دارند گر چه این روزا سعی شده شبیه به شیر مادر باشه در این جزئیاتی که می توانند در آن دخالت کنند و با اضافه کردن یکسری اسید ها چرب باعث شدند که نقش بهتری در تکامل مغزی بچه ها ایجاد کنند ولی به هر حال تفاوت اصلی به قوت خودش پابرجاست.

همچنین بخوانید: مشاهده بهترین محصولات شیرخشک

در چه مواقعی باید به کودک شیر خشک داد؟

  • مادران در برخی موارد ممکن امکان شیر دهی نداشته باشند و یا در مواردی که خود نوزاد دچار اختلالات ارثی هست و نمی تواند  قند شیر را هضم کند یا اینکه پروتئین های شیر به هیچ عنوان نمی تواند جذب کند یا اگر در معرض قند شیر یا پروتئین قرار بگیرد دچار تشنچ یا عقب ماندگی ذهنی و اختلالات جسمی و ذهنی بشود که در این موارد باید حتما هضم شود یا چنانچه مادر نازائی دارد یا رحم اجاره ای دارد یا در سنین پایین یا در سنین بالا باردار شده است و ممکن است شیر دهی برای مادر در واقع مقدور نباشد و نتواند انجام بدهد.
     
  • در مواردی که بچه ها با تشخیص پزشک دچار کمبود وزن هستند  و با شیر مادر وزن گیری خوبی ندارند و در مواردی مادر بیمار هست یا  مبتلا به ویروس خطرناک ستوگنال باشد.
     
  • مادارانی که به مواد مخدر یا مواد محرک مانند آنفتامین اعتیاد دارد و بنابراین اجازه شیر دهی به نوزاد را ندارد.
     
  • مادرانی که به هر دلیلی از یکی از داروهایی مربوط به دسته ی رادیواکتیور، آسپرین، فشارخون استفاده میکند.
     
  • مادرانی که دچار اختلال اعصاب و روان بعد از بارداری هستند که یکی از شایع ترین آنها افسردگی مادر می باشد، در موارد شدیدتر امکان آسیب رساندن به نوزاد وجود دارد،بنابراین مجاز نیست که به نوزاد شیر بدهد.
  •  در مورد بیماری هایی که مادر بصورت وسیع جراحی پستان کرده است و امکان شیردهی ممکن است وجود نداشته باشد.
     
  • و در این روزگار کرونایی: بیماری شایع که کرونا هست اگر چه در بعضی از کشورها در چند روز اول  مادر و فرزند را از یکدیگر جدا نگه میدارند، تا مادر شرایط عمومی بهتری پیدا کند و لیکن دستور العمل ها  در کشور ما این اجازه رو نمیدهد و توصیه اش بر این اسن که نوزاد با رعایت مسائل بهداشتی در کنار مادر باشد  تا بتواند از شیر مادر بخاطر فواید زیادی که دارد استفاده کند.

 

توصیه تمامی پزشکان بر این است که هر چقدر ممکن هست نوزاد دیرتر از پروتئین های حیوانی موجود در شیر خشک استفاده کند و هر چقدر نوزاد از شیر مادر تغذیه نمایید بهتر است .

با مصرف شیر مادر سیستم ایمنی نوزاد تقویت می گردد. اگر نوزاد در همان روزهای اول از شیر خشک استفاده کند باید بیشتر منتظر بروز حساسیت نسبت به پروتئین های حیوانی باشیم تا اینکه در هفته های بعد و ماه های بعد.

انواع شیر خشک ها :

1. شیر خشک های معمولی: 

 این شیر خشک ها بصورت معمول و روتین مورد استفاده قرار می گیرند و این شیر خشک بر اساس رده سنی به 3  تقسیم میشوند: 
شیر خشک شماره 1: مخصوص نوزادان از بدو تولد تا 6 ماهگی
شیر خشک شماره 2: مخصوص نوزادان از 6 ماهگی تا 12 ماهگی
شیر خشک شماره 3: مخصوص نوزادان از یکسالگی به بعد

2. شیر خشک با فرمول هایپوآلرژنیک HA:

شیر خشک هایی که پروتئین های حیوانی آن تخریب شده و  در واقع جذب و هضم راحت تری دارد و مقدار پروتئین آن کاهش یافته است به همین علت حساسیت کمتری برای نوزاد ایجاد میکند. این شیرخشک بهترین شیر خشک برای شیرخوارانی است که دستگاه گوارش حساسی دارند. برخی از نوزادان به پروتئین های شیر گاو حساسیت دارند و شیر خشک های دیگری مانند شیر خشک با فرمول سویا هم برای آن ها سازگار نیست. بنابراین این نوع از شیر خشک می تواند گزینه مناسبی برای این نوزادان باشد.

3.شیر خشک بدون لاکتوزLF :

در انواع شیر از چه شیر مادر و سایر شیر خشک ها قندی بنام لاکتوز وجود دارد که برخی از نوزادان به آن حساسیت دارند،بنابراین نیاز به شیرخشکی وجود دارد که در آن لاکتوز وجود نداشته باشد، به این نوع شیر خشک معروف به LF هستند.

علائمی که نشانده دهنده حساسیت نوزاد به لاکتوز است:

1: نوزاد دچار دردهای شکمی است
2: رفلاکس دارد.
3: حالت استفراغ دارد.
4: دفع خونی 
5: مدفوع سبز رنگ 

 

4. شیر خشک آنتی رفلاکس AR :

برخی از شیر خشک بصورتی تعبیه شده اند که غلظت بهتری داشته باشند و براحتی قابل استفراغ نباشند و سریع معده رو تخلیه کند. به این نوع شیر خشک ها،شیر خشک آنتی رفلاکس یا در اصطلاحAR می گویند.

5.شیر خشک با فرمول سویا:

در ساخت این نوع شیر خشک از سویا که یک پروتئین گیاهی است استفاده می کنند، این شیر خشک برای شیرخوارانی که به لاکتوز (نوعی قند که کربوهیدرات اصلی موجود در شیر مادر و شیر گاو است) حساسیت دارند، بهترین شیر خشک است زیرا فاقد لاکتوز یا قند شیر می باشد. 

 

نکته آخر:

نباید هر چند وقت یکبار شیر خشک نوزاد را تغییر بدهیم  جون طعم آنها متفاوت هستند و نوزاد ممکن است گیج بشود و تغییر مزه را حس کند و بعداز مدتی از شیر زده شود و با هیچ کدام از شیر خشک ها کنار نیاید. اگر نوزاد شرایط خوبی دارد و با یک شیر خشک مجبور شدید تغذیه نوزاد را ادامه دهید و نوزاد وزن گیری مناسبی دارد سعی نکنید تحت تاثیر تبلیغات و حرف های دیگر قرار بگیرید و زود به زود شیر خشک تعویض کنید.

 

شما می توانید پس از شناسایی و مشورت با پزشک،شیر خشک مناسب با کودک خود را به راحتی از ایران دارونت سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

False 118

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حساب کاربری
یا
یا