علائم سینوس توسط بسیاری قابل چشم پوشی است. سینوزیت تورم سینوس ها است و معمولاً در اثر عفونت میکروبی ایجاد می شود. این یک عفونت شایع است و طی 2 تا 3 هفته به خودی خود برطرف می شود ، اما اگر عفونت مدت زمان زیادی طول بکشد ، داروها می توانند کمک کنند.
این التهابی است که در حفره های مسئول ترشح مخاط ایجاد می شود تا مجاری بینی به خوبی کار کند و این التهاب می تواند حاد یا مزمن باشد و سینوزیت می تواند ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد و به دلیل واکنش خود ایمنی ایجاد شود. سینوزیت کمی آزار دهنده است و اغلب بدون درمان از بین می رود.
با این حال ، اگر علائم بیش از یک هفته ادامه داشته باشد ، یا اگر درد همراه با تب یا سردرد شدید باشد ، مراجعه به پزشک ضروری است.
سینوس ها ماده چسبنده ای به نام مخاط ترشح می کنند. این مخاط به حفظ رطوبت مجاری بینی و تجمع ناخالصی ها و میکروب ها کمک می کند. با جمع شدن مخاط در مجاری بینی ، سینوس ها آلوده می شوند و از مهمترین دلایلی که منجر به سینوزیت در فرد می شود ، موارد زیر است:
علائم با توجه به شدت و درجه عفونت و التهاب در مجاری بینی و سینوس ها و از جمله مهمترین علائمی که فرد مبتلا به سینوزیت را تایید می کند ، متفاوت است:
در موارد شدید التهاب ، فرد ممکن است علائم زیر را تجربه کند:
اگر این علائم بیش از دو هفته ادامه داشته باشد ، نشانه این است که فرد مبتلا به سینوزیت حاد است ، به خصوص اگر ترشحات غلیظ ، سبز یا زرد بینی وجود داشته باشد.
تعدادی از عوامل وجود دارد که احتمال ابتلا به سینوزیت را افزایش می دهد ، از جمله:
سینوزیت انواع مختلفی دارد و لخته شدن آنها به شرح زیر است:
پزشک معاینه بدنی انجام می دهد و از بیمار در مورد علائم وی سوال می کند ، سپس پزشک حفره بینی را با استفاده از یک منبع نور یا یک دستگاه کوچک و روشن که در دست نگه داشته می شود ، معاینه بصری می کند. در صورت ادامه علائم ، بیمار ممکن است به یک متخصص گوش و حلق و بینی برای معاینه دقیق تر نیاز داشته باشد.
با استفاده از آندوسکوپ در بینی ، یک لوله کوچک ، نازک ، انعطاف پذیر با نور و دوربین متصل شده ، این می تواند تصاویر دقیق تری را ارائه دهد. در موارد سینوزیت مداوم یا شدید ، ممکن است سی تی اسکن لازم باشد.
غالباً علائم سینوس بدون درمان خود به خود برطرف می شوند ، با این وجود افراد برای تسکین علائم به درمان های خانگی متوسل می شوند و در مورد سینوزیت حاد و زیر حاد ، اسپری بینی ممکن است علائم را تسکین دهد.
اما مواردی از سینوزیت وجود دارد که شما باید فوراً به پزشک مراجعه کنید ، از جمله:
در سینوزیت آلرژیک ، تزریق درمانی برای آلرژی ها یا به حداقل رساندن و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض مواد حساسیت زا مانند شوره یا کپک ، می تواند از بروز سینوزیت مزمن بکاهد.
سینوزیت به دلیل مشکلات ساختاری در بینی مانند انحراف تیغه بینی ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد همچنین در صورت وجود پولیپ ، یا اگر سینوزیت در برابر سایر درمان ها مقاومت کرده باشد ، ممکن است جراحی نیز توصیه شود.
عمل اصلی سینوس آندوسکوپیک (FESS) روش اصلی مورد استفاده در درمان است ، اما ممکن است به جراحی های دیگری نیاز باشد زیرا قسمت های دیگر بینی اغلب تحت تأثیر قرار می گیرند. باید دانست که برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت ، هنوز پس از جراحی به درمان نیاز خواهد بود. جراحی آخرین راه حل برای درمان سینوزیت به ویژه در کودکان است.
چگونه می توان از سینوزیت پیشگیری کرد
موارد زیر ممکن است به جلوگیری از سینوزیت کمک کند: