ایران دارونت، داروخانه آنلاین

قرص آهن برای زنان باردار: فواید ، مضرات ، بهترین نوع ، زمان مصرف ...

 قرص آهن برای زنان باردار: فواید ، مضرات ، بهترین نوع ، زمان مصرف ...

قبل از در نظر گرفتن بارداری ، آیا از خود می پرسید که آیا مقدار توصیه شده روزانه آهن را دریافت می کنید یا خیر ؟

زنان در حال برنامه ریزی بارداری و زنان باردار به آهن نیاز دارند. زیرا مصرف قرص های آهن در دوران بارداری از آنها در برابر کم خونی در دوران بارداری محافظت می کند. زیرا بدن در مقایسه با افراد عادی نیاز خود به آهن را دو برابر می کند ،  به این علت که بدن برای تولید خون اضافی بیشتر جنین به آهن بیشتری نیاز دارد.

آیا قرص آهن برای زنان باردار مهم است؟

البته مصرف قرص آهن برای خانم باردار از مهمترین اولویتی است که یک متخصص زنان و زایمان به آن اهمیت می دهد.زیرا او کسی است که می داند یک خانم باردار به آهن مورد نیاز دو برابر یک فرد معمولی نیاز دارد ، زیرا بدن نیاز به تولید خون بیشتر برای جنین دارد. تحقیقات می گوید 50 درصد زنان باردار آهن کافی دریافت نمی کنند و بنابراین باید مکمل های آهن مصرف کنند و غذاهای غنی از آهن بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

قرص آهن برای زن باردار و جنین چه مزایایی دارد؟

بسیاری از خانم ها ممکن است فکر کنند که نیاز آنها به آهن بیشتر در دوران بارداری غیر منطقی است ، با توجه به اینکه میزان آهن بدن آنها کافی است و از آنجا که قاعدگی در دوران بارداری قطع می شود ، بنابراین آهن از دست نمی دهند. برعکس ، زنان باردار برای کمک به انتقال اکسیژن به جنین در حال رشد به دو برابر آهن در دوران بارداری نیاز دارند.

اهمیت آهن برای یک زن باردار جلوگیری از ابتلا به کم خونی در دوران بارداری به خصوص در نیمه آخر بارداری است و آهن به رشد مغز جنین کمک می کند.

در دوران بارداری ، بدن خون بیشتری برای شما و کودک شما تولید می کند و از طریق آهن ، هموگلوبین تولید می شود که اکسیژن را از ریه ها به قسمت های بدن شما و همچنین به کودک منتقل می کند.

اگر در دوران بارداری آهن کافی دریافت نکنید ، احساس خستگی می کنید و ممکن است دچار کم خونی شوید که منجر به زایمان زودرس یا  زایمان کودک بسیار کوچک شود.

کمبود آهن خصوصاً پس از هفته بیستم بارداری بسیار شایع است ، بنابراین بیشتر زنان باردار تا زایمان نیاز به مصرف روزانه قرص آهن دارند.

اگر گیاهخوار هستید یا دوقلو باردار هستید ، از حالت تهوع مزمن حاملگی رنج می برید یا چندین بار متوالی باردار هستید ، باید توجه بیشتری داشته باشید ، زیرا در دوران بارداری بیش از سایرین احتمال کمبود آهن دارید.

مکمل آهن در دوران بارداری می تواند شما را از سرگیجه ، تنگی نفس و احساس خستگی و خستگی بدون تلاش محافظت کند.

بنابراین اگر این علائم را مشاهده کردید ممکن است از کمبود آهن رنج ببرید و باید با پزشک خود مشورت کنید تا یک مکمل آهن برای شما تجویز کند.

چه وقت زنان باردار باید  قرص آهن مصرف کند؟

خانم های باردار می توانند از همان ابتدای بارداری قرص آهن مصرف کنند و پزشکان به خانم هایی که قصد باردار شدن دارند توصیه می کنند قبل از بارداری مصرف آهن را شروع کنند.

اما اگر یک خانم باردار دچار حالت تهوع ، اختلالات روده ای و خستگی شدید باشد که زنان باردار را در سه ماهه اول باردار می کند ، می توانند مصرف مکمل را از سه ماهه دوم بارداری شروع کنند.

راه استفاده از قرص آهن برای زنان باردار چیست؟

بسیاری از خانم ها در مورد قرص های آهن برای زنان باردار تعجب می کنند که چند بار در روز باید مصرف شود ، چگونه باید مصرف شود و مناسب ترین زمان در روز برای مصرف آنها چیست.

اکثر پزشکان مصرف مکمل های آهن حداقل یک یا دو ساعت قبل یا بعد از غذا را توصیه می کنند ، همچنین می توان قبل از صبحانه مصرف کرد تا بیشترین جذب را داشته باشد و این در صورتی است که مکمل هیچ عوارض جانبی ناشی از مصرف آن را در حالت ناشتا در بدن ایجاد نکند .

آهن برای افزایش جذب باید با یک لیوان آب یا آب حاوی ویتامین C مصرف شود. چای ، قهوه و هر نوع نوشیدنی حاوی کافئین یا شیر و لبنیات نباید همراه آن باشد.

اکثر زنان باردار که از کمبود آهن رنج نمی برند ، نیاز به مصرف یک قرص یا کپسول مکمل دارند و در سایر موارد مبتلا به کم خونی و فقر آهن ، پزشک دوز را با توجه به میزان کمبود تعیین می کند.

دوز قرص آهن برای زنان باردار چقدر است؟

زنان باردار در طول بارداری حداقل به 27 تا 30 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند و بیشتر مکمل های آهن 30 میلی گرم آهن در هر قرص تأمین می کنند ، بنابراین یک قرص مکمل در دوران بارداری کافی است.

اگر خانمی در دوران بارداری از کمبود آهن یا کم خونی فقر آهن رنج می برد ، به مقدار بیشتری آهن تا 120 میلی گرم در روز نیاز دارد و اگر هر قرص 30 میلی گرم آهن خالص تأمین کند ، 4 قرص در روز از مکمل باید باشد. گرفته شده.

قرص آهن برای زنان باردار از هر ماه؟

همانطور که گفتیم ، زنان باردار می توانند از ابتدای بارداری مکمل آهن مصرف کنند ، اما اکثر پزشکان این کار را ترجیح نمی دهند و توصیه می کنند که  مکمل های آهن را پس از 12 هفته بارداری "3 ماه" ، یعنی ابتدای ماه چهارم  بارداری شروع کنند.

دلیل این امر این است که هضم آهن در سه ماه اول بارداری دشوار است و پزشکان می گویند که در این دوره خیلی مورد نیاز نیست.

چه وقت زن باردار مصرف قرص آهن را متوقف می کند؟

مصرف قرص آهن برای زنان باردار تا پایان بارداری امری مهم است و بسیاری از خانم ها فکر می کنند که پس از زایمان باید مصرف آهن را قطع کنند و این درست نیست.

زنان باردار باید تا پایان بارداری و حداقل سه هفته پس از زایمان آهن مصرف کنند ، زیرا آهن پس از زایمان به دلیل از دست دادن خون در حین عمل ، چه زایمان طبیعی و چه سزارین ، کاهش می یابد.

قرص آهن برای خانم های باردار چه مضراتی دارد؟

زنان باردار حداقل به 27 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند ، اما پزشکان توصیه نمی کنند زنان باردار یا شیرده بیش از 45 میلی گرم آهن در روز مصرف کنند تا تجمع آهن در بدن اتفاق نیفتد.

مصرف مکمل های آهن می تواند برخی از آسیب ها و عوارض جانبی مانند استفراغ ، حالت تهوع ، یبوست و اسهال را ایجاد کند ، اما برخی مکمل ها نیز وجود دارند که خفیف در معده هستند و این علائم را ایجاد نمی کنند.

در آغاز ، برخی از عوارض جانبی و اختلالات روده ای ممکن است در اثر بلع آهن ظاهر شود ، اما این ظرف چند روز پس از عادت بدن به آهن اضافی که به آن وارد می شود ، از بین می رود.

اگر عوارض جانبی مانند یبوست ادامه داشته باشد ، می توان با افزودن فیبر به رژیم غذایی ، مصرف نرم کننده های مدفوع و نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات ، با این مشکلات مقابله کرد.

همچنین ، اگر مکمل های آهن باعث استفراغ و حالت تهوع می شوند و علامت طی چند روز از بین نمی رود ، توصیه می شود مکمل را به همراه وعده های غذایی مصرف کنید ، یا دوز را به دو دوز تقسیم کنید تا در طول روز مصرف شوند.

پرسش و پاسخ در رابطه با مصرف قرص آهن

آیا قرص های آهن باعث اسهال در زنان باردار می شود؟

برخی از مکمل های آهن می تواند باعث اسهال در زنان باردار شود ، گر چه این مورد خیلی شایع نیست.

آیا قرص آهن برای زنان باردار ایجاد نفخ می کند؟

اگرچه این مورد به اندازه سایر عوارض قرص آهن معمول نیست ، اما آهن می تواند منجر به گاز ، نفخ و سوء هاضمه شود ، زیرا بر دستگاه گوارش تاثیرگذار است.

آیا قرص های آهن وزن زن باردار را افزایش می دهند؟

برخی مطالعات می گویند زنان یا بیمارانی که برای درمان کمبود آهن در بدن از مکمل های آهن استفاده می کنند ، در صورت عدم رعایت رژیم غذایی ممکن است وزن خود را افزایش دهند ، زیرا آهن باعث افزایش سطح فریتین در خون می شود و این باعث افزایش وزن بدن می شود.

 

آیا قرص آهن باعث یبوست زنان باردار می شود؟

بله ، قرص های آهن روی سیستم گوارشی قوی هستند ، بنابراین یبوست یکی از رایج ترین عوارض مصرف قرص آهن است و با مصرف فیبر ، نرم کننده های مدفوع و نوشیدن آب فراوان این مشکل برطرف می شود.

آیا قرص های آهن برای خانم های باردار سردرد ایجاد می کند؟

نه ، برعکس ، کم خونی و کمبود آهن در بدن می تواند منجر به سردرد شود ، به دلیل سطح پایین اکسیژن در مغز.

زنان باردار بیشتر در معرض خطر کمبود آهن هستند؟

خطر کمبود آهن در دوران بارداری برای موارد زیر افزایش می یابد:

  • باردار با دوقلو.
  • باردار برای دو بار متوالی ، نزدیک به یکدیگر.
  • زن بارداری که از استفراغ مداوم رنج می برد.
  • یک زن باردار که آهن کافی از رژیم غذایی دریافت نمی کند.
  • زن بارداری که قبل از بارداری دوره های سنگین داشته است.
  • زن بارداری با سابقه کم خونی و فقر آهن در دوران بارداری.

 

آیا نوشیدنی ها و غذاهای خاصی وجود دارد که از جذب آهن جلوگیری می کند؟

بله ، تعدادی نوشیدنی و غذا وجود دارد که مانع از جذب آهن می شود یا آن را محدود می کند ، مانند:

  • قهوه
  • چای
  • غلات کامل
  • شیر و محصولات لبنی

بنابراین هیچ یک از این مواد غذایی و نوشیدنی نباید با مکمل های آهن مصرف شود.برعکس ، نوشیدنی هایی وجود دارند که باعث افزایش جذب آهن در بدن می شوند و آنها نوشیدنی هایی هستند که حاوی ویتامین C مانند آب پرتقال هستند ، بنابراین نوشیدن یک فنجان آب پرتقال تازه همراه با مکمل ترجیح داده می شود.

آیا در دوران شیردهی باید از مکمل های آهن استفاده کنم؟

بله ، زنان شیرده باید روزانه از مکمل های آهن استفاده کنند ، اما این دوز با دوز مورد نیاز زنان باردار متفاوت است.در حالی که زنان باردار حداقل به 27 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند ، زنان شیرده زیر 18 سال فقط به 10 میلی گرم آهن و زنان شیرده از 19 سال به بالا حداقل به 9 میلی گرم آهن در روز نیاز دارند.

آیا مصرف مکمل آهن در دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می شود؟

بله ، در مطالعه ای که رابطه بین مصرف مکمل های آهن در دوران بارداری و خطر کمتری برای داشتن جنین کوچک را ارزیابی کرد ، محققان دریافتند که دریافت آهن 19 درصد نوزاد کم وزن را کاهش می دهد.

در این مطالعه ، دانشمندان کشف کردند که به ازای هر 10 میلی گرم آهن اضافی که یک زن باردار مصرف می کند ، وزن جنین را 15.1 گرم افزایش می دهد و خطر داشتن کودک کم وزن را 3 درصد کاهش می دهد.

آیا خوردن آهن در دوران بارداری از زایمان زودرس محافظت می کند؟

شناخته شده است که کمبود آهن در دوران بارداری می تواند منجر به زایمان زودرس شود و چندین مطالعه رابطه بین مصرف مکمل های آهن و کاهش خطر زایمان زودرس را ارزیابی کرده اند.

این مطالعات نشان داد که کمبود آهن خطر زایمان زودرس را 21 درصد افزایش می دهد ، بنابراین خوردن آهن در دوران بارداری خطر زایمان زودرس را کاهش می دهد.

آیا آهن اضافی در بدن ذخیره می شود؟

بله ، آهن که توسط بدن برای تولید هموگلوبین یا پروتئین های دیگر استفاده نمی شود به صورت فریتین در بدن ذخیره می شود.

فریتین یک پروتئین خون است که حاوی آهن است ، بنابراین اگر ذخایر آهن در بدن کم باشد ، به سرعت از فریتین ذخیره شده خارج می شود.

وقتی مقادیر بسیار زیادی آهن مصرف می کنید چه اتفاقی می افتد؟

دوزهای بالای آهن می تواند منجر به بسیاری از عوارض جانبی مضر بر سلامت زنان باردار و غیر باردار شود ، از استفراغ ، اسهال و تب گرفته تا لخته شدن خون و آسیب کبدی و کلیوی.

همچنین ، چندین مطالعه گزارش کرده است (اما تحقیقات و تأیید بیشتری لازم است ) مصرف زیاد آهن می تواند خطر بیماری قلبی و سرطان را افزایش دهد.

و گروهی که در صورت مصرف بیش از حد آهن بیشتر در معرض خطر هستند ، کودکان هستند ، زیرا آنها می توانند مسمومیت آهن ایجاد کنند ، که باعث مشکلات بسیاری برای آنها می شود که ممکن است منجر به مرگ شود. 

علائم کمبود آهن در دوران بارداری چیست؟

اگر از کمبود آهن یا کم خونی فقر آهن رنج می برید ، علائمی مانند:

  • احساس خستگی و ضعف
  • زرد شدن یا رنگ پریدگی پوست
  • اختلال در ریتم قلب و تنگی نفس
  • سرگیجه و سبکی سر
  • درد در قفسه سینه
  • سردرد و سرماخوردگی اندام ها

چرا پزشک مصرف اسیدفولیک همراه با آهن را برای زنان باردار توصیه می کند؟

پزشکان مصرف اسیدفولیک و ویتامین A همراه با آهن را در دوران بارداری توصیه می کنند ، زیرا کم خونی با کمبود این سه عنصر در بدن همراه است.

آمارها نشان می دهد بیش از 38 درصد زنان باردار در سراسر جهان در دوران بارداری با کمبود این عناصر مواجه هستند.

  1. جنوب شرقی آسیا - 48.7 درصد
  2. آفریقا - 46.3 درصد
  3. منطقه مدیترانه شرقی - 38.9 درصد
  4. اقیانوس آرام - 24.3 درصد
  5. آمریکا - 24.9 درصد
  6. اروپا - 25.8 درصد
False 140

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حساب کاربری
یا
یا